Arkitektur som vill mer

Citygate är inspirerat av nordisk natur. Den nedersta delen av byggnaden harmonierar med den övriga staden. Där syns spelet med svensk sten och trä. Tanken är att materialen har sin naturliga färg och textur, det ska kännas lite obearbetat. Som kontrast till det råa är skrapans fasad i glas och aluminium.

 

”Torndelen är trapetsformad för att den ska upplevas dynamisk och varierande. Det känns lätt, eteriskt och elegant och man kan se in i huset samtidigt som himlen och solen reflekteras i fasaden.”

Søren Øllgaard, på Henning Larsen arkitekter.

Levande stadsdel

Gårda är en levande stadsdel som förändras och växer. De gamla industrikvarteren är numera ett modernt och levande område med ett imponerande utbud av restauranger, caféer, hotell och bostäder. Upplevelserna sträcker sig mellan vår granne nöjespalatset Jacy’s till det gröna promenadstråket med solbryggor längs Mölndalsån och Gullbergsån.

Perfekt placerat för flyg och tåg

Raka vägen till Landvetter flygplats, med bil är du vid inrikeshallen på 18 minuter utan de fördröjningar som stadens trafik innebär. På 18 minuter promenerar du även i maklig takt till tåget på Centralstationen från Citygate. Smidigt!