Arkitektur som vill mer

Citygate är inspirerat av nordisk natur. Den nedersta delen av byggnaden harmonierar med den övriga staden. Där syns spelet med svensk sten och trä. Tanken är att materialen har sin naturliga färg och textur, det ska kännas lite obearbetat. Som kontrast till det råa är skrapans fasad i glas och aluminium.

 

”Torndelen är trapetsformad för att den ska upplevas dynamisk och varierande. Det känns lätt, eteriskt och elegant och man kan se in i huset samtidigt som himlen och solen reflekteras i fasaden.”

Søren Øllgaard, på Henning Larsen arkitekter.

Levande stadsdel

Gårda är en levande stadsdel som förändras och växer. De gamla industrikvarteren är numera ett modernt och levande område med ett imponerande utbud av restauranger, caféer, hotell och bostäder. Upplevelserna sträcker sig mellan vår granne nöjespalatset Jacy’s till det gröna promenadstråket med solbryggor längs Mölndalsån och Gullbergsån.

Fossilfritt för framtiden

Citygate drivs till 100 % av förnybar och närproducerad el från Göteborg Energis solcellspark i Utby, endast ett stenkast bort. Med det här och flera andra initiativ vill vi inspirera våra framtida hyresgäster och andra företag till mer hållbara val för framtiden. Tillsammans gör vi skillnad.

Ett kontor som främjar hälsa

När människor mår bra är de mer engagerade, fokuserade och produktiva. För att ge våra hyresgäster de bästa förutsättningarna till välmående medarbetare är Citygate certifierad enligt den internationella standarden WELL som utforskar hur design och konstruktion kan optimeras, för att främja människors hälsa och välbefinnande. Alla hälsoparametrar mäts och kontrolleras regelbundet för att säkerställa en optimal inomhusmiljö för alla som verkar i huset.

LEED

Citygate jobbar med LEED som är en certifiering för föränding inom byggindustrin. Det görs genom strategier riktat mot sju mål.

Husets värderingar

Citygate är inte ett kontorshus som alla andra. Att det är Nordens högsta kontorshus är självklart lite speciellt, men ännu viktigare är att det är ett hus som tar hållbarhet till en helt ny nivå. Det bottnar i väldigt starka värderingar.